fbpx
Johanna bor i Falköping och började jobba som personlig assistent 2012. Men långt innan dess såg hon på nära håll vad personlig assistans kan betyda för en familj.

Varför valde du att bli personlig assistent?
Jag är uppväxt med en handikappad syster så vi har alltid haft assistenter som har hjälpt till hemma. Senare, när jag utbildade mig till akupunktör, fick jag möjlighet att arbeta deltid som assistent. Jag fastnade direkt och ända sen dess har jag älskat jobbet.

Vad är det som gör jobbet så bra?
När jag jobbar räknar jag aldrig timmarna, jag längtar aldrig till arbetsdagens slut. Det beror på att ingen dag är den andra lik och att jag och min kund får göra massor av roliga saker tillsammans. Men det absolut bästa är att få göra skillnad på riktigt och hjälpa någon till en rolig och meningsfull vardag.

Vad krävs det för att bli en bra assistent?
Jag tror att man måste vara proaktiv, man måste hela tiden kunna läsa situationer och göra saker utan att bli tillsagd. Man ska ta initiativ och alltid vara där, men göra det på ett sätt så att man inte tar för mycket plats. Det är hela tiden en balansakt och något man lär sig med åren.

Vad är det tuffaste med jobbet?
Som assistent är man kock, vårdare, vän och miljoner saker till. Man måste kunna spela flera roller. Det är väldigt utvecklande men också mer utmanande än vad många tror.

Skulle du rekommendera jobbet?
Det beror på vad du är ute efter. Du ska inte ta assistentjobbet i väntan på något bättre. Du kommer väldigt nära din kund och även familjen. De släpper in dig i deras hem och privatliv, det måste du respektera. Men gör du det så är det här ett väldigt givande jobb!

Ring oss!