fbpx
Jonathan är en äkta göteborgare. Han har arbetat som personlig assistent i två år och det var personliga erfarenheter som fick honom att söka sig till yrket.

Vad fick dig att välja det här yrket?
Jag är uppväxt med en kusin som har autism och sett vad hans assistenter har betytt för honom. Det gjorde att jag fick upp ögonen för jobbet. Jag ville också hjälpa till helt enkelt och idag har jag svårt att tänka mig ett roligare, viktigare och mer tillfredställande jobb.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Oavsett hur dålig dag jag har haft så möts jag alltid av ett leende när jag kommer till jobbet. Hur kan man vara på dåligt humör då? Och jag får jobba med en fantastisk vän och göra hans liv bättre. Sen utvecklas jag väldigt mycket och jobbet har gett mig en ny syn på livet. Man ska inte ta saker gör givet och det har varit en bra läxa för mig.

Vad krävs det för att bli en bra assistent?
Social och hjälpsam är två viktiga egenskaper. Sen måste man vara öppen för människors olikheter. Men det tror jag alla måste vara. Man ska inte behandla handikappade personer annorlunda än någon annan. Det tycker jag är viktigt.

Skulle du rekommendera jobbet?
Ska jag vara ärlig så är det inte ett jobb för alla. Det här är inget nio-till-fem-jobb. Det är något mycket mer. Och det måste man vara beredd på. Är du inte beredd att ge allt, är det bättre att låta bli. Men är du redo att satsa så finns det inget bättre jobb.

Hur ser du på framtiden?
Jag vet att jag och min kund kommer vara vänner för livet, även om jag kanske inte kommer vara hans personliga assistent livet ut. Och jag vet att jag alltid kommer ha ett arbete där jag hjälper människor, känslan det ger slår allt annat.

Ring oss!