fbpx
Mallan bor i Göteborg och har arbetat som assistent sedan början av 2016. Innan dess var hon lägerledare på Ågrenska – en stiftelse som bland annat bedriver verksamhet för stöd till barn och ungdomar med funktionshinder.

Vad var det som fick dig att välja det här yrket?
Efter att ha varit lägerledare på Ågrenska så funderade jag på att söka jobb som personlig assistent. Sen fick jag en förfrågan och då var det bara att köra. Och det har jag aldrig ångrat.

Vad är det bästa med jobbet?
Det bästa är att få träffa många nya människor och att jag alltid lär mig nya saker. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och om vad som är viktigt i livet. Att komma så nära en annan människas vardagsliv ändrar ens världsbild. Sen lär man sig hitta nya genvägar och man utvecklas eftersom man måste lösa nya situationer hela tiden. Och när man vänder den värsta situationen till nåt bra och gör kunden glad, då är jobbet bäst.

Vilka tycker du att människor borde veta om ditt jobb?
När jag berättar att jag är personlig assistent tycker många att det är ”fint” av mig. Som om det vore välgörenhet. För mig är det tvärtom. Jag ser det som en ära att få komma en annan så nära inpå livet och att få lära mig så mycket om någon annans värld. Men många har en skev bild. Många människor ser bara en diagnos eller ett handikapp, medan vi som jobbar som assistenter ser all den humor, öppenhet och kärlek som finns. Den önskar jag att fler fick uppleva.

Skulle du rekommendera jobbet?
Inte till alla. Ska du och din kund trivas måste du ha ett genuint intresse av människor och ta jobbet av rätt anledningar. Det här är ett enormt viktigt jobb och inte nåt man gör i väntan på nåt bättre. Då ska man inte göra det alls! Men är du redo att gå in till 100 % så kommer du inte ångra dig. Det kan jag lova.

Ring oss!