fbpx
Natalie flyttade till Göteborg 2015 i jakt på något nytt. Efter att ha studerat konst och bott utomlands ville hon ha en ny utmaning som kunde utveckla henne och ge henne nya erfarenheter.

Vad fick dig att välja assistentyrket?
Jag ville egentligen bara prova något nytt, något som skulle utmana mig och där jag fick jobba med människor. Sen var det en slump som gjorde att jag såg en delning på Facebook där min kund sökte assistent. Jag tog chansen och skrev ett personligt mejl. Sen gick allt väldigt snabb. Vi träffades, klickade direkt och sen var jag igång.

Vad är det bästa med jobbet?
Variationen och vänskapen skulle jag säga. Ingen dag är den andra lik och man får ha fantastiskt roligt samtidigt som man hjälper och stärker en annan människa. Den personliga utvecklingen måste jag också lyfta. Jag har blivit både starkare, mer empatisk och skaffat mig erfarenheter som jag inte skulle kunna få någon annanstans.

Finns det några nackdelar med jobbet?
Jag har sett en hel del funkofobi, vilket har varit jobbigt. Att se en nära vän behandlas illa eller annorlunda på grund av ett funktionshinder är tufft. Men samtidigt stärker det min vilja att göra ett bra jobb och att sprida kunskap och krossa fördomar.

Skulle du rekommendera jobbet?
Absolut! Men det här är mycket mer än ett jobb, vilket kanske inte passar alla. Däremot tror jag verkligen att i stort sett alla skulle må bra av att jobba som assistent. Man tar inte sitt eget liv för givet och man får lägga egot åt sidan, samtidigt som det är väldigt tillfredställande att hjälpa en annan människa till en meningsfull tillvaro. Så får du chansen, ta den!

Ring oss!