fbpx
Thomas är en tvåbarnsfar från Örebro som innan han började som personlig assistent arbetade som elevassistent åt barn med särskilda behov.

Vad fick dig att byta från elevassistent till personlig assistent?
Jag hade jobbat inom skola och barnomsorg under många år och kände att jag behövde ett lugnare tempo. Jag ville kunna fokusera all min tid och energi på en person så när jag såg en annons hos Arbetsförmedlingen tog jag chansen. Och det är bland det bästa jag gjort!

Vad är det som gör jobbet så bra?
Jag och min kund har en väldigt enkel och nära relation, när jag går till jobbet känns det som jag ska gå och hänga med brorsan. Vi styr dagen som vi vill, vilket ger en härlig frihet och gör att det aldrig känns som ett jobb.

Vad krävs det för att bli en bra assistent?
Först och främst krävs det sunt förnuft. Sen måste du vara empatisk och kunna sätta dig in i andra människors situationer. Och eftersom man kommer så nära sin kund krävs det att personkemin stämmer, och det gör den verkligen mellan mig och min kund.

Vad har du lärt dig av jobbet?
Precis som många andra tog jag saker för givet tidigare, något jag inte gör på samma sätt längre. Jag har helt enkelt lärt mig uppskatta saker och ting lite mer.

Skulle du rekommendera jobbet?
Utan tvekan. Speciellt om du är ute efter nåt som är mer än ett vanligt jobb. Det känns verkligen i hjärtat när man får sin kund att må bra och det är få jobb som kan ge dig den känslan.

Ring oss!