fbpx

Innan jag fick kontakt med FMF Assistans fick jag och min man vårdbidrag för att ta hand om vår son. Han är 18 år och behöver dygnet-runt-bevakning. Han har en progressiv sjukdom som gör att han behöver hjälp med allt, med att äta, tvätta sig och gå på toaletten. Han kan få allvarliga krampanfall när som helst på dygnet så det är svårt att slappna av. Vi vet att hans sjukdom en dag kommer ta hans liv och därför vill vi vara hemma och spendera så mycket tid som möjligt med honom. Situationen är tuff både psykiskt och fysiskt men när vi bara hade vårdbidraget var det även kämpigt rent ekonomiskt. Vårdbidraget räckte inte långt så vi levde sparsamt. När alla räkningar var betalade fanns det inte mycket kvar till saker utöver det absolut nödvändigaste.

Under mitt första möte med Annika på FMF Assistans berättade hon om företaget och vad de kunde göra för mig. Till en början trodde jag henne inte. Att vi kunde få så mycket hjälp som hon sa kändes overkligt. Samtidigt sa hon att det kunde ta lite tid med alla intyg som skulle fram, men att hon skulle vara med oss hela vägen. Och det var hon. Hon hjälpte oss med pappersarbetet och såg till att jag kunde få fram rätt läkarintyg och information till Försäkringskassan. Det var inte lätt men efter åtta månaders kämpande fick vi tillslut assistansbeslutet från Försäkringskassan. De beviljade vår ansökan!

”Att vi kunde få så mycket hjälp som hon sa kändes overkligt.”

Nu har det gått ett par år och även om vår son behöver lika mycket hjälp så har vår vardag blivit bättre. Vi kämpar fortfarande med hans sjukdom men nu har vi tillräckligt god ekonomi för att hela familjen ska kunna gå ut och äta ibland och till och med åka på resor. Vi har dessutom kunnat köpa en bil så att vi kan komma ut och uppleva nya saker tillsammans. Nu kan vi unna oss saker som sätter lite guldkant på en annars tuff vardag. Sen har vi en assistent som tar hand om vår son två gånger i veckan, som aktiverar honom så han får ett socialt utbyte med någon utanför familjen.

”Vi blir bättre föräldrar och orkar ge mer energi till vår son.”

Tack vare assistenten får även jag och min man lite andrum och tid att umgås. Vi kan ladda om batterierna och det blir lättare att kämpa vidare. Vi blir bättre föräldrar och orkar ge mer energi till vår son.

FMF Assistans ger oss även en annan sorts trygghet. Min man och jag tar hand om vår hälsa, vi äter nyttigt och gör vad vi kan för att hålla oss friska. Innan vi fick assistansbeslutet var jag ofta stressad över att bli sjuk. Jag kunde inte ta en sjukdag från att ta hand om min son. Det funkade helt enkelt inte. Och skulle något allvarlig hänt mig och min man vet jag inte vad som skulle skett med vår son. Nu vet jag att han alltid kommer vara väl omhändertagen, och det känns tryggt för mig som mamma att veta att FMF finns där för honom.

Ring oss!