fbpx

Möt Anna Windh – vår nya kundansvariga handledare

Anna Windh började hos FMF Assistans i början av mars i en helt ny roll som kundansvarig handledare. En roll som kortfattat innebär att hon har ett extra fokus på att coacha, stötta och handleda kunder, arbetsledare och assistenter – sådant som Anna både brinner för och har lång erfarenhet av.

 – Det är viktigt för mig att tro på individen och tro på att man kan. Nu hos FMF Assistans kommer jag verkligen få använda hela min kompetens och det känns jättespännande, säger Anna.

Anna är 56 år och boende i Laxå. Hela hennes liv har hon kämpat för andras rätt till ett värdefullt liv, både genom jobbet och på sin fritid. Anna har bland annat arbetat i Laxå kommun under 23 år. Där har hon varit inom gruppboende, daglig verksamhet, som resurs och som lärare inom särskolan. Därefter har hon också jobbat inom psykiatrin i Örebro med kognitiv funktionsträning, som projektledare för Mottagningsteamet i Sydnärke, som arbetsmarknadskonsulent och tillförordnad chef i Kumla kommun. Men listan kan göras mycket längre.

Som person är hon nyfiken och vill alltid fördjupa sina kunskaper, därför har Anna parallellt med sina arbeten gått utbildningar och kurser inom respektive yrkesområde. Specialpedagogik, kommunikation/handikapp, utforma kognitiva stöd i vardagen, TEACCH, MI, professionella samtal och ledarskap är några av de områden som hon fördjupat sig i via utbildning. Hennes specialområde är neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, och engagemanget har alltid funnits där.

Anna är en eldsjäl. Hon är sportintresserad, spelar golf och tycker om att tillbringa tid med barnbarnen på sin fritid. Hon har också varit ledare för en dramagrupp under tio års tid för personer med olika funktionsvariationer samt anordnat handigolf.

– FMF står ju för familj med funktionshinder och jag har funktionshinder inom min familj. Jag har alltid stått upp för de här personerna. Det finns i mig, det här med att stötta andra. Det finns saker i vardagen som man klarar fast man har en funktionsvariation, med rätt anpassning och stöd kan alla ha en värdefull vardag.

– Min styrka är att möta människor där de är, för att sen coacha, stärka och stötta dem att utvecklas. Det är också det som jag har jobbat med på många olika nivåer tidigare, under hela mitt liv i princip.  Det är viktigt för mig att tro på individen och tro på att man kan utvecklas. Nu hos FMF Assistans kommer jag verkligen få använda hela min kompetens och det känns jättespännande!

Hos FMF Assistans blir Anna en pusselbit som har saknats. Med hennes brinnande engagemang och breda kompetens kommer hon kunna hjälpa både kunder och medarbetare med allt från handlingsplaner till att strukturera vardagen.

– Jag har bara jobbat en dag och redan haft ett första kundmöte. Jag känner mig både välkommen och efterfrågad. Det är ett fint gäng som jobbar här och jag har fått ett otroligt bra mottagande. Jag ser fram emot att få arbeta i en roll som känns så utvecklande!