fbpx

Nyhetsbrev Oktober

Sommaren 2018
Den här sommaren kommer vi för alltid att prata om. För många innebär dessa sommarmånader semester med sol och bad, medans sommar för många av våra assistenter innebär mer jobb. Fler timmar och pass än vanligt, då de ofta täcker upp för varandra just under semestertider. För detta vill vi uttrycka vårt varmaste tack!

Våra assistenter är ryggraden i företaget och utan dem kan vi inte bedriva vår verksamhet. Med god framförhållning
och bra planering så fungerar bemanningen även under just semestertider. Planering inför sommaren bör starta redan i februari för att få bra förutsättningar och tid för eventuell rekrytering.

Rekrytering
Rekrytering av assistenter är en stor och viktig del i det dagliga arbetet för våra kundansvariga. På vår hemsida har vi nu en ny funktion där alla våra platsannonser finns, där kan man enkelt sortera efter ort – detta för att underlätta för de som vill arbeta som assistent men också för er kunder.

Familjedagen i Örebro
Fredagen den 7:e september bjöd vi in till Familjedag i Örebro. Det började med bad i Kumla och sedan stor grillfest med artister, trollkarl, hoppborg, fiskdamm och en grillbuffé. Grillmästaren hade fullt upp hela kvällen! Tillsammans med er, våra kunder, våra familjer, era familjer och assistenter hade vi en fantastisk dag. På framsidan av nyhetsbrevet ser ni bilder från dagen, där kan man se den glädje och gemenskap som fanns under hela dagen. Nästa år hoppas vi på ännu fler gäster och vi längtar redan!

Julbord
Visst känns det tidigt att redan nu boka in julbord i kalendern, men vi vet ju alla hur otroligt snabbt tiden går och hur snabbt dessa decemberdagar fylls.
I år bjuder vi in till julbord på följande orter:

Söndag 2/12, kl 13:00 Lögnäsgård – utanför Laholm (Lantgård med djur att klappa)
Onsdag 5/12, kl 17:00 Orangeriet, Skövde
Onsdag 5/12, kl 17:00 FMF Kontoret, Örebro
Torsdag 6/12, kl 17:00 FMF Kontoret, Stockholm Nacka strand
Söndag 9/12, kl 16:00 Liseberg – Göteborg (Parken öppen 13:00-21:00)

Vi hoppas att få träffa er kunder, era assistenter och familjer på någon av
dessa dagar. Anmäl er här. Vi behöver er anmälan senast den 22/10.

Utbildningar
FMF Assistans har under flera år erbjudit ett utbildningsprogram i egen regi, som varit mycket uppskattat.
Vi rekommenderar alla våra assistenter att gå ”Grundutbildning Assistent” för att bättre få insikt och mer kunskap i området personlig assistans. Under november kommer utbildningsprogrammet för hela 2019 skickas ut till er kunder via post. Då kommer även anmälan finnas uppe på hemsidan. Kalendern i detta brev och på hemsidan är till hjälp för att få en bättre översikt på alla utbildningar och evenemang som erbjuds och på vilka orter.

Vi ser fram emot en härlig höst tillsammans med er!
Vännerna på FMF Assistans